voetbalzone

‘Of we indruk gaan maken op het WK? Nou, we kunnen het WK winnen’

Erik van Dam18 nov 2013, 14:11
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2013, 14:11
Advertentie

Nigeria werd zaterdag het eerst Afrikaanse land dat zich plaatste voor het WK 2014. De Super Eagles waren in het verleden vier keer van de partij en gaan in Brazilië op voor hun vijfde deelname. De beste prestatie van het land is het bereiken van de achtste finales, hetgeen in 1994 en 1998 gebeurde. Doelman Vincent Enyeama hoopt vurig dat Nigeria volgend jaar zomer verder komt.

/

De 31-jarige keeper van Lille stond van begin tot eind in het veld tijdens de 2-0 zege tegen Ethiopië, die Nigeria definitief het WK-ticket opleverde. Hij is aanvoerder van zijn land en is trots dat Nigeria erbij is in Brazilië. Over de kansen is hij optimistisch. “Of we indruk gaan maken op het WK? Nou, we kunnen het toernooi winnen. Het zou me niet verbazen als Nigeria op een dag het WK wint en misschien gebeurt dat nu al, met mij.”

“Het is een kwestie van tijd. Alles is mogelijk, niets is onmogelijk”, aldus Enyeama. Nigeria kreeg in de laatste dagen ook gezelschap van Ivoorkust en Kameroen voor het WK. Er zijn nu nog acht tickets te verdelen over de zestien overgebleven landen. Dinsdag komen er weer zes landen bij; dan zijn de wedstrijden Egypte-Ghana, Algerije-Burkina Faso, Roemenië-Griekenland, Kroatië-IJsland, Zweden-Portugal en Frankrijk-Oekraïne.

Bezig met laden …