voetbalzone

‘Of we zijn afgestraft? Nee, gelijkspelen in het Bernabéu is altijd goed’

Erik van Dam30 jan 2013, 22:33
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2013, 22:33
Advertentie

Jordi Roura vond niet dat Barcelona zichzelf woensdagavond tekort deed door met 1-1 te remiseren bij Real Madrid. De eerste ontmoeting tussen de Spaanse giganten eindigde onbeslist en in de return in Camp Nou mag Barcelona proberen het gaan af te maken. Roura, die Tito Vilanova verving op de bank bij los Azulgrana, heeft goede hoop dat dat ook daadwerkelijk zal lukken.

/

Door goals van Cesc Fàbregas en Raphaël Varane eindigde de titanenstrijd zonder winnaar. Althans, op papier: Roura vond dat zijn team moreel gezien best mocht juichen. “Of we zijn afgestraft? Nee, daar wil ik niet van spreken. Onze zienswijze is dat een gelijkspel in het Santiago Bernabéu altijd een goed resultaat is. Wij zijn tevreden, al weten ook wij nu nog niet of het voldoende zal zijn”, zei Roura.

In gesprek met AS zei de coach dat Real zich kranig weerde in Madrid. “Ik riep van tevoren al dat dit soort wedstrijden lastig zijn. En ik riep ook al dat de wedstrijd waarschijnlijk pas in Barcelona beslist zou worden. We hadden het hier in de beginfase moeilijk, maar daarna kregen we in mijn ogen de controle in handen”, aldus Roura. Middenvelder Xavi viel hem na de wedstrijd bij.

“Dit is een goed resultaat”, sprak ook de regisseur op het middenveld van Barcelona. “Maar toch hadden we het gevoel dat we méér dan dit verdienden. We hadden er ook nog wel een doelpunt bij kunnen maken. Ik verwacht dat de tweede wedstrijd vergelijkbaar zal zijn aan deze. We zullen dan meer balbezit hebben en proberen meer doelpunten te maken dan we vanavond hebben gedaan”, aldus Xavi.

Bezig met laden …