voetbalzone

Officieel: Angeliño verlaat RB Leipzig en gaat aan de slag in Istanbul

Jonathan van Haaster13 jul 2023, 20:14
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2023, 20:14
Advertentie

Angeliño speelt in het komende seizoen voor Galatasaray. De Turkse topclub is tot overeenstemming gekomen met RB Leipzig over een huurdeal, zo bevestigt het donderdag via de officiële kanalen. Galatasaray heeft in de onderhandelingen bovendien een optie tot koop bedongen. In Istanbul gaat de vleugelverdediger spelen met rugnummer 3.

Angeliño heeft bij RB Leipzig nog een contract tot medio 2025, maar bij de nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen was zijn rol uitgespeeld. De Spanjaard was al persoonlijk akkoord met Galatasaray, waardoor hij alleen nog de onderhandelingen tussen de clubs hoefde af te wachten. De linkervleugelverdediger gaf aan dat hij alleen naar Galatasaray wilde en luisterde daarom niet naar aanbiedingen van andere clubs. Bij de Turkse landskampioen krijgt Angeliño concurrentie van onder meer Kazimcan Karatas en Léo Dubois. Laatstgenoemde is van origine een rechtsback, maar na het vertrek van Patrick van Aanholt naar PSV in de winterstop van het afgelopen seizoen bleven de opties voor trainer Okan Buruk beperkt.

Angeliño kende een sterke start bij Leipzig, dat hem in eerste instantie op huurbasis overnam van Manchester City. In zijn eerste volledige seizoen voor die Roten Bullen, 2021/22, kwam de nu 26-jarige vleugelverdediger tot 45 wedstrijden, waarin hij goed was voor 3 treffers en liefst 13 assists. Aan het einde van dat seizoen won hij met Leipzig de DFB-Pokal. Afgelopen seizoen besloot de clubleiding, mede door de concurrentie van eerste keus Marcel Halstenberg, om Angeliño te verhuren aan TSG Hoffenheim. Daar was hij verzekerd van een basisplaats en dat vertrouwen betaalde hij terug door in 35 wedstrijden voor 12 assists te zorgen. Daarnaast scoorde hij ook eenmaal.

Angeliño werd in Nederland bekend bij NAC Breda, dat hem in de zomer van 2017 huurde van Manchester City. De Spanjaard was ondanks zijn jonge leeftijd één van de grote uitblinkers van de Bredanaars dat seizoen. Het kwam hem op interesse te staan van PSV, dat 5,5 miljoen euro betaalde aan City. De Engelsen bedongen in de onderhandelingen echter een terugkoopoptie, waardoor Angeliño na een sterk seizoen in Eindhoven in de zomer van 2019 terugkeerde in Manchester. Een half jaar later verkaste hij op huurbasis naar Leipzig, waarna de Duitsers in de zomer van 2021 besloten hem definitief over te nemen. Het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Hoffenheim.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …