voetbalzone

Officieel: Jeroen Zoet keert per direct terug in de Eredivisie

Jeroen van Poppel15 jul 2024, 18:54
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:46
Advertentie

Jeroen Zoet vervolgt zijn carrière bij AZ, zo maakt de club maandagavond officieel bekend. De 33-jarige doelman landde zondag op Schiphol om zijn transfer naar Alkmaar af te ronden en heeft inmiddels zijn handtekening gezet. Zoet komt transfervrij over van Spezia, waarvoor hij vier seizoenen uitkwam.

AZ nam deze zomer afscheid van Mathew Ryan als eerste keeper. De Australische goalie verdedigde de afgelopen achttien maanden het doel in Alkmaar, maar kwam er met de clubleiding niet uit over een nieuwe verbintenis.

De nummer vier van afgelopen Eredivisie-seizoen had daarom zijn oog laten vallen op de 33-jarige Zoet. De ervaren doelman wordt in principe gehaald als eerste reservekeeper, zo laat directeur voetbalzaken Max Huiberts weten.

"Na het vertrek van Maty krijgt Rome-Jayden (Owuso-Oduro, red.) de kans als eerste doelman. Daar hebben we veel vertrouwen in met elkaar. Het is prettig om Jeroen daarachter te hebben, een doelman die alles in zijn carrière al heeft meegemaakt", aldus de td.

Owuso-Oduro verdedigde door blessures van concurrenten vorig seizoen al zeven keer het doel van de Alkmaarders. Zoet moet de talentvolle goalie van stevige concurrentie voorzien. De in Veendam geboren Zoet was sinds zijn vertrek bij Spezia clubloos en aasde al langer op een dienstverband bij een Nederlandse ploeg.

Zo werd de doelman, die in Nederland behalve bij PSV ook bij FC Utrecht en RKC Waalwijk actief was, in een eerder stadium in verband gebracht met een overstap naar FC Groningen. De promovendus bewandelde echter een ander pad en contracteerde Etiënne Vaessen.

Ook PSV zelf leek even geïnteresseerd in Zoet. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schreef eerder deze week dat de routinier mogelijk in beeld komt als tweede doelman bij de Eindhovenaren. Daarvoor dient wel Walter Bénitez en/of Joël Drommel te vertrekken bij de landskampioen. Drommel werd overigens ook beschouwd als een optie door AZ, maar de keuze viel dus op Zoet.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …