voetbalzone

Officieel: PSV maakt van Noa Lang duurste clubaankoop aller tijden

Jeroen van Poppel08 jul 2023, 21:04
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2023, 21:04
Advertentie

PSV bevestigt de komst van Noa Lang. De transfersom voor de 24-jarige aanvaller van Club Brugge kan via 'eenvoudig te behalen' bonussen oplopen tot vijftien miljoen euro en de verwachting is dan ook dat PSV uiteindelijk het complete bedrag zal moeten voldoen. Daarmee wordt Lang, die tekent tot medio 2028, de duurste aankoop die de Eindhovenaren ooit hebben gedaan.

"Noa is een speler die past binnen onze speelstijl en onze filosofie", reageert technisch directeur Earnest Stewart op de clubwebsite. "Zijn creativiteit, dribbelvaardigheden en doelgerichtheid maken hem een waardevolle toevoeging aan de bestaande selectie. Dat we hem zo vroeg in de voorbereiding kunnen vastleggen maakt de transfer nog beter."

De gegarandeerde som die PSV betaalt ligt naar verwachting op elf à twaalf miljoen euro. Donderdagavond hebben beide clubs een klap op de deal gegeven, waardoor de aanvaller naar Eindhoven kon komen voor zijn medische keuring. Daar werd hij met een capuchon op gefotografeerd in het bijzijn van zijn zaakwaarnemer Ali Dursun.

Al liefst 23 jaar geldt Mateja Kezman als de duurste PSV'er aller tijden. De voormalig spits kwam in 2000 voor omgerekend veertien miljoen euro over van Partizan. Hirving Lozano is de tweede duurste aankoop ooit met een transfersom van 12,5 miljoen euro, in 2017 overgemaakt aan CF Pachuca. Bruma (overgenomen van RB Leipzig) en Timo Baumgartl (VfB Stuttgart) bezetten de derde positie met een aankoopbedrag van liefst twaalf miljoen euro.

De komst van Lang zal in Eindhoven gevoelig liggen. De aanvaller is uitgesproken supporter van Ajax en verscheen als kind zelfs eens met Ajax-kleding op de training bij Feyenoord. Later maakte hij de gewenste overstap naar de Amsterdamse jeugdopleiding. Uiteindelijk kwam hij tot slechts veertien officiële duels voor Ajax 1, om na een conflict met toenmalig trainer Erik ten Hag in 2020 aan Club Brugge te worden verkocht. Na drie seizoenen vond Lang het hoog tijd om weg te gaan uit België. Hij kwam tot 125 officiële duels voor Club, waarin hij 38 goals en 34 assists produceerde.

Bezig met laden …