Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Officieel: Vangelis Pavlidis ruilt AZ in voor Benfica en gaat werken met Roger Schmidt

Laatste update:

Vangelis Pavlidis vertrekt definitief naar Benfica, zo maken AZ en de Portugezen bekend via de officiële kanalen. De 25-jarige Griek levert de Alkmaarders naar verluidt zeventien miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen op en tekent tot medio 2029 in Lissabon. In totaal speelde Pavlidis 137 wedstrijden voor AZ, waarin hij goed was voor 80 doelpunten en 27 assists.

“Ik wil de club en mijn teamgenoten heel erg danken voor de mogelijkheid om herinneringen voor het leven te maken en de kans om op Europees niveau te hebben gespeeld”, zegt Pavlidis via de officiële kanalen van AZ. “Ook ben ik de supporters dankbaar, die mij echte liefde hebben getoond.”

“Elke keer bezorgden zij mij kippenvel als ze in het stadion mijn naam riepen. En natuurlijk een dankwoord naar Max (Huiberts, red.) en de staf, die mij de afgelopen drie jaar geholpen hebben om een beter mens en een betere speler te worden. In alle opzichten was de keuze om naar AZ te gaan drie jaar geleden een uitstekende keuze. Ik wens iedereen die betrokken is bij AZ het allerbeste voor de toekomst”, laat de spits optekenen.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts wil Pavlidis bedanken voor zijn inzet. “Vangelis heeft de afgelopen jaren een bewonderenswaardige ontwikkeling doorgemaakt. Na een korte gewenningsperiode heeft hij de afgelopen jaren heel veel impact gemaakt. Niet alleen met de vele doelpunten, maar ook als mens en professional.”

“Met zijn mentaliteit, instelling en werklust kreeg hij zijn teamgenoten mee. Als topscorer van de Eredivisie is dit zijn moment om zijn vleugels uit te slaan. De voetbalwereld gaat de komende jaren nog veel meer horen van Vangelis, daar zijn wij van overtuigd. Wij zijn trots op zijn ontwikkeling en de stappen die hij elke dag zet. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière en blijven hem met veel plezier volgen”, aldus de directeur voetbalzaken.

Voor AZ heeft de investering in Pavlidis perfect uitgepakt. De Alkmaarders telden in juli 2021 zo’n 2,5 miljoen euro neer om de Griekse international over te nemen van Willem II. Sindsdien scoorde Pavlidis aan de lopende band. Na drie uitstekende seizoenen gaat de rechtspoot AZ verlaten als topscorer van de Eredivisie.

In het afgelopen seizoen was Pavlidis liefst 29 keer trefzeker op het hoogste niveau van Nederland. Wel moet hij die topscorerstitel delen met PSV-spits Luuk de Jong. In totaal maakte Pavlidis bij AZ 80 doelpunten in 137 officiële duels. Daarnaast fungeerde hij 27 keer als aangever.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik had een hoger bedrag verwacht. Wel een heel mooie club voor hem!

1 juli 2024 om 15:16
0

Aflopend contract geloof ik. Misschien had 20+2 gekund maar dat is het dan ook wel. Blijft maar de spits van AZ natuurlijk, die hebben internationaal toch geen mega naam (nog).

1 juli 2024 om 15:20
0

Misschien heeft AZ een doorverkooppercentage?

1 juli 2024 om 16:52
0

Ja, 10%. Er gaat wel nog 20% van de transfersom naar Willem II.

Had je in deze tijd veel meer voor kunnen vangen, zonde. Wel leuke club voor Pavlides

1 juli 2024 om 15:37
0

Hij had nog maar een 1-jarig contract. Zijn marktwaarde was/is volgens transfermarkt 25 mil. Persoonlijk denk ik ook het maximale wat je voor hem had kunnen krijgen.

1 juli 2024 om 17:24
0

Zat echt nog wel wat meer in hoor. Deze deal is al 3 weken geleden beklonken, de transfermarkt is nog 2 maanden open. Reken maar dat je er nog een paar miljoen extra voor had kunnen krijgen als meerdere clubs zich zouden melden. Zijn natuurlijk ook afspraken gemaakt en als Pavlidis dan heel graag wilt doet AZ niet moeilijk. Heeft de club genoeg gebracht.

Ook ik had wel een flink hoger bedrag verwacht, presteert al jaren prima en is pas 25!
Wel een mooie club en competitie voor hem.

Mooie transfer voor Pavlidis. Een prachtige club die altijd meespeelt voor het kampioenschap, prachtige land en stad waar hij gaat wonen met prima weersomstandigheden en als het meezit qua sportieve prestaties kunnen ze Europees hier en daar weleens verrassen. Zal mij niets verbazen als Pavlidis daar pakweg 5-jaar blijft spelen, tenzij hij bijvoorbeeld aankomend seizoen alles aan gort schiet. Hij zal het wel goed gaan doen verwacht ik, maar niet dat hij het zo goed zal doen dat volgend jaar andere clubs voor hem op de stoep zullen staan. Al hoop ik natuurlijk van wel, alleen maar prachtig voor Pavlidis zelf.

Hij heeft daar ook goede kans op een basisplek. Sinds het vertrek van Ramos naar Paris Saint Germain vorig jaar zomer, is er niet goed geanticipeerd op zijn vertrek. Cabral had het niveau niet en in de winterstop kwam Leonardo, die heeft het prima gedaan en is nog jong en in potentie heel goed. Maar nog lang niet klaar om een vaste basisplaats te krijgen en als hij dat wel krijgt, gaan Benfica en Schmidt waarschijnlijk weer terug naar een systeem met 2-spitsen en dan zullen dan Pavlidis en Leonardo worden.

Prachtige stap voor Pavlidis en een mooie beloning voor zijn fantastische seizoen. Mede door zijn aflopende contract misschien lager bedrag dan gehoopt maar alsnog een mooie som. Kwam zijn eerste jaar moeizaam op gang (mede dankzij Pascal die dacht dat Pavlidis hetzelfde type is als Boadu, zucht) maar daarna een absolute sterkhouder en smaakmaker geworden. Verwacht dat hij het goed zal doen in Portugal en nog wel hoger gaat eindigen.

Prima bedrag voor de spits van AZ en gedeeld topscoorder van de ED. Ik lees hier en daar dat men hogere bedragen verwacht had maar AZ heeft dit prima onderhandeld. Had Pavlidis niet ook maar een contract voor nog een jaar?

1 juli 2024 om 15:27
0

Dat gedeeld topscorer zegt momenteel niet alles. Luuk de Jong heeft nou niet bepaald een geweldige carriere buiten Nederland gehad betreft eigen prestaties (los van wat incidentele successen) en die heeft buiten net zoveel goals ook nog eens veel assists. Als dat dan je topscorer wordt, kunnen we ook wel stellen dat de overige spitsen simpelweg niet zo geweldig zijn. Met alle respect, maar zelfs een 35-jarige Van Wolfswinkel schoot er nog 16 in in 32 wedstrijden (1.889 speelminuten).

1 juli 2024 om 17:25
0

Hangt er ook vanaf hoeveel doelpunten er zijn gemaakt door de topscorer. Vorig jaar kwamen we geloof ik niet verder dan de 20, dan is 28 echt wel flink. Bijna het dubbele van Van Wolfswinkel.

1 juli 2024 om 17:51
0

Luuk de Jong heeft nu ook veel hulp gehad met de kampioen van de Eredivisie. Pavlides heeft zelf bijzonder veel kansen gecreëerd en gemaakt

2 juli 2024 om 08:57
0

Anderzijds had Luuk ook enorm veel assists, dus nog minder zelfzuchtig dan wat je van een spits verwacht. Geen idee hoeveel Pavlidis er had overigens, wellicht ook genoeg.

Mooi bedrag, al had ik wel ietsje meer verwacht.
Leuke spits, maar voetballend niet top in mijn ogen.

Mooie club en ik denk ook wel qua niveau de max voor Pavlidis!

1 juli 2024 om 15:26
0

Huh? Als Pavlidis het ergens van moet hebben is het juist zijn voetballende vermogen toch? Moest alles helemaal zelf doen bij AZ en legt er alsnog zoveel in.

Ik weet niet of zijn voetballende vermogen genoeg is voor een club van het statuur Benfica omdat de stap AZ - Benfica uiteindelijk wel echt groot is, maar het is een leuke spits dankzij zijn voetballende vermogen wat bovengemiddeld is voor een spits, niet ondanks zijn voetballende vermogen.

1 juli 2024 om 17:49
0

Van AZ naar Benfica is niet zo'n grote stap en een bijzondere goeie stap! Hij gaat lekker in een klimaat wonen en voetballen waar hij al bekend mee is. De competitie is gelijkwaardig aan de Eredivisie dus de clubs kan hij wel verslaan. En hij zit nu bij de beste club van de competitie en speelt nu ook CL

1 juli 2024 om 18:31
0

Dat is echt wel een grote stap hoor. Benfica schrijf ik bijna altijd op om de KO-fase van de CL te halen, AZ schrijf ik zelfs als fan niet op om het toernooi überhaupt te halen. Qua competitie wel gelijkwaardig alleen vind ik Benfica beter dan alle clubs in de Eredivisie. Brengen ook veel meer grote talenten voort.

2 juli 2024 om 07:50
0

Niet mee eens. Vind hem voetballend geen bovengemiddelde voetballer. Misschien voor AZ ja. Maar bij Benfica niet

Krijgt Willem II hier ook nog iets van?

1 juli 2024 om 15:22
0

Ja, er zat een doorverkooppercentage in het contract. Willem 2 krijgt ook wat geld.

1 juli 2024 om 16:22
0

Yes, 20% ik weet niet of dit ook over de bonussen betaald moet worden.

1 juli 2024 om 17:38
0

Lijkt me wel. Anders had AZ voor een constructie gekozen waarbij ze bijna geen vaste som zouden krijgen en dan een hele hoop hele makkelijke bonussen erbij doen.

1 juli 2024 om 20:28
0

Ja eens, echter is een bonus geen zekerheid toch. Kunt dan wel 2 vast doen en 18 mil bij 50 goals maar als hij er dan maar 25 maakt heb je niets.

Wel een slimme stap. Toch weer een middelgrote competitie, maar wel naar een grote club die nagenoeg altijd CL-voetbal speelt. In bijvoorbeeld de PL zag ik hem absoluut niet slagen, terwijl ik ook niet denk dat hij in de Bundesliga of in Italie het beter had gedaan dan hooguit redelijk. Bij Benfica zijn de omstandigheden voor Pavlidis denk ik een stuk beter, evenals z'n kansen om te slagen.

80 doelpunten en 27 assists in 137 wedstrijden voor AZ. Dit wordt echt een groot gemis voor AZ, dit is zeer moeilijk op te vangen.

1 juli 2024 om 15:57
0

Geweldige cijfers

Beste spits van de Eredivisie met een straatlengte voorsprong, vooral voetballend veel beter dan de andere. Maar hef blijft altijd maar de vraag of het in een ander land ook lukt

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren