voetbalzone

Officier van justitie pleit Vennegoor vrij na overtreding 'met opzet'

Bart Kruyt29 okt 2010, 20:55
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2010, 20:55
Advertentie

Jan Vennegoor of Hesselink wordt niet vervolgd voor zijn overtreding op 22 september tijdens het competitieduel van zijn club Rapid Wien met SV Ried. De lange centrumspits ging in de fout bij een tackle op Stefan Lexa, die stelde dat de overtreding ‘met opzet’ was uitgevoerd. De officier van justitie heeft echter besloten er géén zaak van te maken, meldt Der Kurier.

/

De Nederlander zou bij een zaak, aldus het Openbaar Ministerie (OM), toch al niet vervolgd kunnen worden. De officier van justitie heeft de zaak geseponeerd, waarschijnlijk tot onbegrip van slachtoffer Lexa. “Het was puur opzet, voorbedachte rade zelfs”, zei hij vorige maand nog. “Vennegoor ging nul komma nul voor de bal maar ging met zijn volle honderd kilo voor mijn voet.”

“Hij had mij er na een eerder duel al mee gedreigd dat hij me nog wel te pakken zou nemen.” De ex-speler van onder meer PSV was zich echter van geen schuld bewust. “Het was niets meer dan een ongelukkige botsing”, aldus Vennegoor. “Het is het beste als ik er verder überhaupt weinig over zeg.”

Bezig met laden …