voetbalzone

Ogararu maakt zich zorgen om EK-plaats

29 feb 2008, 17:37
Laatst bijgewerkt: 29 feb 2008, 17:37
Advertentie
George Ogararu maakt zich zorgen. Door de komst van Bruno Silva in de voorbije transferperiode kwam de verdediger niet meer voor op het wedstrijdformulier van Ajax. Met oog op het komende EK wil de Roemeen absoluut vaker in actie komen.

“Ik had gehoopt dat de komst van Silva naar Ajax goed voor mij zou zijn, maar nu blijkt dat ik al zeven wedstrijden lang geen enkele speelminuut heb gekregen”, vertelt Ogararu op de website van de Amsterdammers. “Dan kan je niet zeggen dat ik er beter van ben geworden. Het Europees kampioenschap komt er aan en ik wil erbij zijn.”

“Ik heb al contact gehad met bondscoach Victor Piturca en hij heeft gezegd dat ik bij Ajax moet spelen, anders neemt hij mij niet mee. Of ik niet beter ben dan mijn concurrenten? Dat weet ik niet. Maar ik kan het wel begrijpen als een trainer het principe heeft dat iemand moet spelen bij zijn club om zich te kwalificeren voor het nationale elftal.”

Ogararu (28) staat tot dusver op zes interlands, waarvan hij er vier vorig jaar afwerkte. Zo stond hij in de laatste vier interlands van de EK-kwalificatiereeks in de basis en mocht hij eerder deze maand tegen Israël (1-0 verlies) vier minuten meedoen. Piturca lijkt nu de voorkeur aan Cosmin Contra te geven.

Komende zondag lijkt Ogararu door de schorsing van Silva in de basis te zullen starten. “De trainer heeft mij al gezegd dat ik waarschijnlijk zondag speel. De uitwedstrijd die we verloren, speelde ik niet. Toen was ik ziek. Zondag moet ik zo goed spelen dat de trainer mij in het team houdt. Of ik het ritme erg mis, weet ik niet. Dat kan natuurlijk zo zijn, want ik zit niet in het ritme van elke week een wedstrijd. Maar ik train hard.”

“Ik wil altijd spelen. Dus voel ik mij hetzelfde als elke andere speler op de bank. Niet prettig. Je wilt altijd in het veld staan. Dan is het wel frustrerend, maar ik hoop niet dat ik het mee naar huis neem. Ik probeer het bij de voordeur achter te laten en te zorgen dat ik mijn hoofd helder houd. Anders maak ik het mezelf nog moeilijker”, aldus Ogararu.
Bezig met laden …