Ola John grijpt in krachtmeting met sterke aartsrivaal naast Supertaça

Daniel Cabot Kerkdijk09 aug 2015, 23:40
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2015, 23:40

Sporting Portugal heeft zondagavond de Supertaça veroverd. De ploeg van Jorge Jesus, die vorig seizoen de Taça de Portugal had veroverd, was met minimaal verschil te sterk voor regerend landskampioen Benfica: 0-1. Een doelpunt van André Carrillo zorgde ervoor dat Jorge Jesus zijn tijdperk bij os Leoes meteen met een prijs begint, ten koste van zijn ex-werkgever.

In een zeer intense eerste helft in het Estádio do Algarve waren de kansen op een hand te tellen, maar had Sporting het betere van het spel. Téofilo Gutiérrez kreeg de bal na nog half uur spelen achter Julio César; de treffer werd echter ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. Bij Benfica ging de meeste dreiging uit van Ola John en Jonas Gonçalves, maar het tweetal kon Rui Patricio niet passeren.

Sporting startte sterk aan de tweede helft en na nog geen tien minuten verscheen de 0-1 op het scorebord. Een inzet van afstand van Carrillo werd door Gutiérrez van richting veranderd, waardoor Julio César op het verkeerde been werd gezet. Benfica werkte vervolgens hard om de achterstand ongedaan te maken, terwijl Sporting genoegen nam met countervoetbal. As Aguias kwamen niet verder dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Jonas en zodoende moest de Supertaça aan de stadsgenoot worden gelaten.