voetbalzone

Ola John wacht in Engeland af: ‘Ik weet niet wat Benfica met mij wil’

Daniel Cabot Kerkdijk03 mrt 2016, 18:25
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2016, 18:25
Advertentie
/

Bij Benfica lukte het Ola John nooit echt om een vaste waarde te worden. De buitenspeler wordt inmiddels verhuurd aan Reading en staat er zelf voor open om dat huurcontract om te zetten in een vaste verbintenis bij de club uit de Championship. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt, hangt van de Portugezen af.

“Ik ben heel blij met hoe het op dit moment gaat”, vertelt de voormalig FC Twente-speler in gesprek met Get Reading. “Ik speel, het is een goede club en ik heb een goede relatie met de fans. Alleen ben ik nog steeds een speler van Benfica, dus we zullen moeten wachten tot het eind van het seizoen.”

Reading staat momenteel twaalfde in de Championship en dus is promotie naar de Premier League ver weg. Toch maakt dat John weinig uit. “Het hangt vooral van Benfica af. Ik heb daar nog een contract voor een seizoen en ik weet niet wat zij met mij willen. Ik heb nog niet met de club gesproken.”

John maakte in 2012 de overstap van FC Twente naar Benfica, dat ongeveer negen miljoen euro betaalde. Voor de Portugese grootmacht kwam hij tot 89 officiële duels, waarin hij negen keer trefzeker was en vijftien keer een assist gaf. Tijdens zijn verblijf in Estádio da Luz werd John trouwens al eerder verhuurd aan Hamburger SV.

Bezig met laden …