voetbalzone

'Ola John was eerst een wilde voetballer, hij speelde alleen voor zichzelf'

Daniel Cabot Kerkdijk11 mrt 2013, 21:00
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2013, 21:00
Advertentie
/

Het geduld van Ola John werd in zijn eerste maanden bij Benfica behoorlijk op de proef gesteld. Voor bijna tien miljoen euro maakte de aanvaller vorig jaar zomer de overstap van FC Twente naar Lissabon, maar hij debuteerde pas eind oktober in de hoofdmacht. Daar had Jorge Jesus naar eigen zeggen een goede reden voor. "Ola was eerst een wilde voetballer, hij speelde alleen voor zichzelf", claimt de coach.

"Toen hij zich hier meldde, zagen we bevestigd dat hij veel technische kwaliteiten heeft", vertelde Jesus in diverse Portugese media. "Maar nogmaals, hij sprong wild om met zijn kwaliteiten. Hij kon bovendien alleen maar voetballen als hij de bal had en speelde nooit in dienst van het elftal. Daar hebben we hard aan moeten werken."

John heeft na zijn moeizame start inmiddels een basisplaats veroverd en kwam in 29 officiële duels binnen de lijnen. De aanvaller, die vorige maand zijn debuut in het Nederlands elftal maakte, scoorde nog niet in competitieverband. Wel was de twintigjarige Nederlandse Liberiaan goed voor doelpunten in de Taça de Portugal (2), Champions League (1) en Europa League (1).

Bezig met laden …