voetbalzone

Olsen biedt verontschuldigingen aan voor vergelijking met ‘11 september’

Peter Nusselder10 sep 2013, 09:20
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2013, 09:20
Advertentie

Denemarken speelt dinsdagavond een WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Armenië, maar in de aanloop naar dat duel gaat het vooral over de ontmoeting die eerder deze kwalificatiereeks plaatsvond in Kopenhagen. De Armeniërs wonnen destijds met 0-4 van het elftal van Morten Olsen.

/

De bondscoach van Denemarken probeerde maandag uit te leggen hoe groot de klap was geweest voor zijn team, toen er in juli dik verloren werd van het Armeens elftal. “Misschien is het moeilijk om te vergelijken, en we zouden waarschijnlijk niet moeten vergelijken, maar in voetballend opzicht was die nederlaag onze 11 september”, doelde Olsen op de terroristische aanslag op de Verenigde Staten van 11 september 2001.

Mede gezien het feit dat de oefenmeester zijn uitspraken twee dagen voor de jaarlijkse herdenking van die gebeurtenissen deed leidde dit tot veel ophef. Via het Twitter-account van de Deense voetbalbond heeft Olsen nu zijn verontschuldigingen aangeboden. “Het spijt me als mijn vergelijking, ondanks mijn voorbehoud, onopzettelijk sommige mensen gekwetst heeft.”

Bezig met laden …