voetbalzone

Olsen verwacht dat Kameroen op WK stuk sterker zal zijn

Bart Kruyt02 feb 2010, 10:11
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2010, 10:11
Advertentie

De Afrika Cup bood Bert van Marwijk de mogelijkheid om Kameroen eens goed te bestuderen, maar de bondscoach zal niet erg onder de indruk zijn geraakt. De tegenstander van Oranje op het WK maakte niet bijster veel indruk en werd in de knock-outfase uitgeschakeld. Bondscoach Morten Olsen van Denemarken laat zich niet foppen.

/

Ook de Denen spelen tegen Kameroen in de groepsfase van het WK en Olsen voorspelt dat de Afrikanen voor veel tegenstand zullen zorgen. “Kameroen heeft individueel veel klasse en ik weet zeker dat ze beter zullen gaan spelen op het aankomende WK”, zei de voormalig Ajax-trainer. “De meeste spelers uit Kameroen spelen uit Europa, dus ik denk dat zij op een WK beter spelen tegen Europese landen, dan op een Afrika Cup tegen Afrikaanse landen.”

Overigens liet ook Van Marwijk zich niet van de wijs brengen door het magere spel van de ploeg van Paul le Guen. “De sterke punten zijn hun enorme fysieke kracht en hun snelheid. Het zijn vrijwel allemaal krachtpatsers, die ook nog eens atletisch zijn. Daarnaast kunnen ze zeer behoorlijk voetballen”, zei Van Marwij al eerderk. “Die Song van Arsenal is een hele goede, Eto'o behoort tot de top en die nummer tien, Emana, kan er ook wat van. Kijk eens waar die jongens allemaal voetballen. Arsenal, Schalke, Marseille, Espanyol, Ajax, Inter, Monaco. Geen enkele speler die nog in eigen land voetbalt. Dat zegt veel over het niveau.”

Bezig met laden …