voetbalzone

Olympiacos pakt titel in spookachtig stadion en waarschuwt United

Gijs Freriks15 mrt 2014, 20:03
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2014, 20:03
Advertentie

Olympiacos heeft zijn 41e landstitel in de wacht gesleept. Thrilos won zaterdagavond met 2-0 van Panthrakikos en is met nog vijf speelronden voor de boeg niet meer in te halen. Nelson Valdez en David Fuster (strafschop) namen de doelpunten voor hun rekening en bezorgden de grootmacht uit Athene de vierde titel op rij.

De roodhemden hebben nu zestien punten meer dan het PAOK Saloniki, de club waarbij Huub Stevens onlangs werd ontslagen. Olympiacos heeft nog negen kampioenschappen nodig om er op het wedstrijdtenue een vijfde ster bij te mogen spelden. Het kampioensduel werd zaterdag overigens in een leeg Karaiskakis afgewerkt, want de fans waren niet welkom naar aanleiding van de ongeregeldheden rond het duel met Panathinaikos.

Olympiacos speelde sinds minuut 42 met een man meer; Panthrakikos-speler Achilles Sarakatsanos ontving toen namelijk zijn tweede gele kaart. Olympiacos reist volgende week met de titel en waarschijnlijk dus ook met alle vertrouwen af naar Engeland; op woensdag staat de return tegen Manchester United in de achtste finale van de Champions League gepland. In eigen huis won Olympiacos met 2-0.

Bezig met laden …