voetbalzone

Olympiacos Piraeus kroont zich voor veertigste keer tot landskampioen

Bart Kruyt10 mrt 2013, 20:50
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2013, 20:50
Advertentie

Olympiacos heeft vijf wedstrijden voor het einde van de competitie de landstitel al binnen. De ploeg van de Spanjaard Míchel was zondag met 3-0 te sterk voor stadsgenoot AEK Athene en is niet meer te achterhalen door runner-up Asteras Tripolis, dat nu zestien punten minder heeft. Voor Thrilos is het de derde landstitel op rij en de vijftiende in zeventien jaar tijd.

Op de 88e verjaardag van Olympiacos was AEK, dat door de financiële problemen flink is afgezakt en een laagvlieger is in de Super League, niet echt een partij. Al na een kwartier kwam de gastheer op voorsprong in het volgepakte Karaiskakis Stadion. Na een voorzet van José Holebas kopte Rafik Djebbour, die met twintig doelpunten de topscorer van Griekenland is, de bal breed voor Avraam Papadopoulos: 1-0. AEK bood hierna nog heel aardig weerstand en was vlak na rust dicht bij de gelijkmaker, maar Miguel Cordero faalde in de afwerking.

Die misser kwam de Spanjaard duur te staan, want aan de overzijde kopte Avraam zijn tweede binnen. Na dik een uur was het echt gedaan in de hoofdstad; Djebbour omzeilde de buitenspelval en legde af op Djamel Abdoun, die niet faalde: 3-0. Hierdoor kroonde Olympiacos zich voor de veertigste keer in de clubhistorie tot landskampioen. Voormalig Ajacied Marko Pantelic kwam dit seizoen vanwege een hardnekkige enkelblessure tot slechts zes competitiewedstrijden. De 34-jarige Serviër heeft overigens een aflopend contract bij Olympiacos.

Bezig met laden …