voetbalzone

Olympiakos huurt Vukcevic jaar van Sporting en bedingt optie tot koop

Erik van Dam29 jun 2010, 20:30
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2010, 20:30
Advertentie

Olympiakos Piraeus heeft zich dinsdag verzekerd van de diensten van Simon Vukcevic. De 24-jarige Serviër wordt één jaar lang gehuurd van zijn eigenlijke broodheer, Sporting Portugal. Daar was hij de afgelopen drie seizoenen actief, maar zonder veel succes. Olympiakos heeft bij de huurovereenkomst een optie tot koop bedongen.

/

Sporting bevestigt het tijdelijke, en waarschijnlijk definitieve, vertrek van haar middenvelder via de officiële kanalen. Vukcevic arriveerde voorafgaand aan het seizoen 2007/08 in Lissabon, niet lang nadat hij zijn debuut had gemaakt in het nationaal elftal. In zijn eerste jaar presteerde hij niet slecht met zes doelpunten in 26 officiële optredens bij de Portugezen.

Van lieverlee kreeg hij echter minder speeltijd toebedeeld bij de club; een tijdelijke uittocht is dan ook het logische gevolg. Olympiakos, dat onlangs Ewald Lienen aanstelde als nieuwe oefenmeester, haalde al eerder Kevin Mirallas met eenzelfde constructie weg bij Saint-Étienne. Ook hij wordt een jaar gehuurd. Denis Epstein en Balázs Megyeri kwamen definitief over van respectievelijk Iraklis Saloniki en Ferencváros.

Bezig met laden …