Olympiërs sluiten af met gelijkspel

02 aug 2008, 16:16
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2008, 16:16
Het olympisch voetbalelftal heeft de voorbereiding op de Olympische Spelen in Peking zaterdag met een gelijkspel afgesloten. De tweede wedstrijd om de ING Cup in Hongkong tegen Ivoorkust eindigde in 1-1. Oranje had het eerste duel, tegen Kameroen, met 2-0 gewonnen en is met zeven punten winnaar geworden van het toernooi.

De ploeg van Foppe de Haan kwam na een kwartier op voorsprong door een prachtige vrije trap van Urby Emanuelson. In het restant van de eerste helft hadden de Ivorianen de betere kansen. Pal na rust kwam de gelijkmaker op naam van Gervinho.

Een poging van Jonathan de Guzman leek Oranje weer op voorsprong te brengen, maar de lat keerde het schot van de Feyenoorder. Het laatste half uur behoorde toe aan de Afrikanen. Omdat Gianni Zuiverloon op de lijn redding bracht en Ivoorkust onzorgvuldig met de kansen omsprong, eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

De Haan wisselde in de rust drie spelers. Ryan Babel, die in de basis was begonnen, maakte plaats voor Gerald Sibon. Otman Bakkal en Kees Luijckx kwamen in het veld voor Hedwiges Maduro en Erik Pieters.

Kew Jaliens en Royston Drenthe bleven de hele wedstrijd aan de kant. Jaliens raakte tegen Kameroen geblesseerd aan de lies. Drenthe kreeg vrijdag op de training last van zijn hamstring en deed uit voorzorg niet mee. De Haan verwacht dat beide spelers wel inzetbaar zijn voor het duel met Nigeria.

De Haan heeft nog vijf dagen voor de start van het Olympische voetbaltoernooi. Het toernooi begint donderdag voor Oranje met het eerste groepsduel tegen Nigeria. Daarna volgen duels met de Verenigde Staten (10 augustus) en Japan (13 augustus). Nederland moet in Groep B bij de eerste twee eindigen om door te stromen naar de kwartfinale.