voetbalzone

Olympique Lyon haalt volgende aanvallende aanwinst op bij Real Madrid

Gijs Freriks30 jun 2017, 18:05
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2017, 18:05
Advertentie

Mariano Díaz Mejía mag zich speler van Olympique Lyon noemen. De nummer vier van het voorbije seizoen in de Ligue 1 maakt vrijdagavond bekend dat men de 23-jarige aanvaller heeft overgenomen van Real Madrid en dat de aanwinst een meerjarig contract heeft getekend.

Als een verrassing kwam de transfer van de in Spanje geboren international van de Dominicaanse Republiek al niet meer, want Marca meldde zaterdag dat Lyon een bod van tien miljoen euro had uitgebracht op Díaz, terwijl Real ingezet zou hebben op een som van vijftien miljoen plus een terugkoopclausule. De clubs doen geen mededelingen over de uiteindelijke transfersom, maar Cadena SER gaat uit van een bedrag van acht miljoen. Bovendien zou Real een doorverkooppercentage van veertig procent hebben bedongen.

Díaz heeft voor vijf seizoenen getekend en gaat naar verluidt vier miljoen op jaarbasis verdienen. “Real wilde hem niet laten gaan, maar Mariano wilde de transfer heel graag. Hij zal veel kracht, snelheid en doelgerichtheid aan ons elftal toevoegen. Dit soort spelers, jonge voetballers met veel potentie, zullen de fans doen laten dromen”, aldus voorzitter Jean-Michel Aulas tijdens een persconferentie.

Díaz stond sinds 2012 op de loonlijst van Real. Zowel bij Real C, 18 goals in 46 duels, als bij Real Castilla, 32 treffers in 44 wedstrijden, liet de aanvaller zijn kwaliteiten zien en trainer Zinédine Zidane haalde hem een jaar geleden daarom naar de A-selectie. In het eerste elftal kwam Díaz tot vijf doelpunten en twee assists in veertien officiële wedstrijden. Zijn contract in het Santiago Bernabéu liep nog tot de zomer van 2021 door.

Bezig met laden …