Carlos ForbsImago

Olympique Lyon schakelt door na ‘nee’ van Ajax; Carlos Forbs lijkt te blijven

Wessel Antes30 aug 2024, 08:48
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2024, 08:48
Advertentie

Olympique Lyon nadert een akkoord met Galatasaray over Wilfried Zaha, zo bevestigt transferjournalist Fabrizio Romano vrijdag na eerdere berichtgeving van The Athletic. Daardoor lijkt het erop dat de Franse topclub niet meer terugkomt voor Ajax-aanvaller Carlos Forbs.

Woensdag bracht De Telegraaf naar buiten dat Lyon een bod van 15 miljoen euro heeft uitgebracht op Forbs. Voetbal International meldde vervolgens dat Ajax meer geld wil zien voor de twintigjarige buitenspeler.

Mogelijk heeft technisch directeur Alex Kroes daarmee zijn hand overspeeld. Lyon, Galatasaray en Zaha doen er alles aan om een transfer af te ronden. Het is de bedoeling dat de Ivoriaan spoedig tekent bij OL.

Romano verwacht dan ook dat Zaha Istanbul gaat verruilen voor Lyon. Bij Galatasaray ligt de 31-jarige buitenspeler nog tot medio 2026 vast. Transfermarkt schat Zaha’s huidige marktwaarde op 11 miljoen euro, maar Lyon gaat hem zeer waarschijnlijk niet kopen.

Zaha zal op huurbasis naar Frankrijk vertrekken, waarbij Lyon het overgrote deel van zijn salaris gaat betalen. Galatasaray staat open voor een vertrek van Zaha, daar hij een stap terug heeft moeten doen in de pikorde onder trainer Okan Buruk.

Voor Ajax en Kroes zou de transfer van Zaha naar Lyon een domper zijn. De Amsterdammers hopen Forbs nog te slijten en de huidige nummer zeventien van de Ligue 1 was als een van de weinige clubs concreet.

Op vrijdag 30 augustus ‘vieren’ diverse Europese topcompetities Deadline Day. In Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje sluit de transfermarkt. Gezien het prijskaartje en de sportieve ambities van Forbs lijkt het er niet op dat de Portugees Ajax snel inruilt voor een club buiten deze landen.

Bezig met laden …