Olympique Lyon vindt weg omhoog, verrassing faalt in eigen huis

Thijs Post23 okt 2015, 22:24
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2015, 22:24

In tien wedstrijden in de Ligue 1 leed Olympique Lyon al zes keer puntverlies. In de elfde wedstrijd ging het wel weer goed voor de mannen van trainer Hubert Fournier. Toulouse, dat moet oppassen dat het in de degradatiezone verzeild raakt, werd met 3-0 verslagen. Hoger op de ranglijst verzuimde Caen de tweede stek in de rangschikking te pakken.

Olympique Lyon - Toulouse 3-0
Voor Olympique Lyon begon de wedstrijd in het eigen stadion uitstekend, want Sergi Darder opende binnen twintig minuten de score. De Spanjaard deed dat op aangeven van Mathieu Valbuena, die zelf de absolute hoofdrol zou spelen bij de 2-0. Na een fraaie aanval over links ontving Valbuena de bal op de rand van het strafschopgebied. Al vallend schoot de international van Frankrijk de bal binnen. Diep in de blessuretijd besliste Maxwel Cornet de wedstrijd al helemaal. Overigens kon Olympique Lyon de punten goed gebruiken, want van de laatste vijf officiële wedstrijden won de ploeg er slechts een. Met deze zege kan het team van Fournier bouwen aan een nieuwe en goede reeks.

Caen - Nantes 0-2
Het verrassende Caen had bij een overwinning op FC nantes naar plek twee achter Paris Saint-Germain kunnen springen, maar de ploeg van trainer Patrice Garande leed in het eigen Stade Michel d’Omano een nederlaag. Na dik twintig minuten zette aanvallende middenvelder Yacine Bammou de bezoekers op voorsprong. Na de onderbreking verdubbelde Adrien Thomasson de marge en daar zou het bij blijven. Een verdiende overwinning was het niet per se, want Caen kreeg de meeste en de beste kansen. Caen maakt door de nederlaag dus even pas op de plaats in de Ligue 1, al blijft de club wel in de top bivakkeren.