Olympique Marseille en AS Monaco verrassend onderuit

26 sep 2009, 21:29
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2009, 21:29
Olympique Marseille en AS Monaco zijn zaterdag beiden tegen een nederlaag aangelopen in de Ligue 1. De nummers drie en vijf in Frankrijk legden tegen respectievelijk Valenciennes en Saint-Étienne te weinig kwaliteit op de mat, waardoor Bordeaux en Lyon vroeg in het seizoen een lichte voorsprong kunnen nemen op hun concurrenten.

Valenciennes – Olympique Marseille 3-2
Marseille kwam op bezoek bij de nummer dertien binnen een kwartier op voorsprong via de eerste competitietreffer van Fernando Morientes. De Spaanse spits kreeg van Didier Deschamps voor het eerst een plek bij de eerste elf en betaalde dat vertrouwen vroeg uit. Milan Bisevac trok de stand namens de thuisploeg weer gelijk, maar Mamadou Niang zorgde er een minuut later voor dat Valenciennes weer mocht aftrappen.

Verdediger David Ducourtioux maakte er een enerverende eerste helft van, door nog voor het verstrijken van de dertigste minuut de 2-2 alweer aan te tekenen. Vervolgens kabbelde het duel tot de slotfase voort richting een gelijkspel. Marseille ging zeven minuten voor tijd alsnog de boot in, toen Rafael Schmitz Deschamps de eerste nederlaag toediende.

AS Monaco – Saint-Étienne 1-2
Boubacar Sanogo bewees zaterdag voor het eerst sinds zijn komst van Werder Bremen zijn waarde voor Saint-Étienne. De Ivoriaan opende na drie minuten de score, zijn eerste doelpunt sinds zijn overstap naar de Ligue 1. Verdediger Sébastien Puygrenier verschafte Monaco na rust weer wat lucht met de gelijkmaker, maar in blessuretijd bracht een ingeving van Argentijns international Gonzalo Bergessio Saint-Étienne te veel: 1-2.

Lorient – Paris Saint-Germain 1-1
PSG liep voor de derde maal deze jaargang tegen een remise aan. Portsmouth-huurling Arnold Mvuemba zette de thuisploeg enkele minuten voor de rust op voorsprong, maar Guillaume Hoarau liet eindelijk weer eens van zich spreken. De smaakmaker van de Parijzenaars van vorig seizoen trof voor het eerst doel en bracht de club daarmee een punt.