voetbalzone

Olympique Marseille haalt grote naam na fiat van José Mourinho

Daniel Cabot Kerkdijk04 jul 2021, 17:18
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2021, 17:18
Advertentie

Cengiz Ünder vervolgt zijn loopbaan voorlopig bij Olympique Marseille. De Franse club en AS Roma maken zondagmiddag melding van een huurovereenkomst inclusief een optie tot koop van 8,4 miljoen euro. De nummer vijf van het voorbije seizoen in de Ligue 1 moet een half miljoen euro betalen voor de tijdelijke aanwezigheid van de buitenspeler annex Turks international, die blijkbaar niet in de plannen van José Mourinho voorkwam.

Ünder, 23 jaar, werd vorig seizoen door AS Roma verhuurd aan Leicester City, maar dat was geen onverdeeld succes. Een concurrentiestrijd met Justin Kluivert, die in de voorbije voetbaljaargang werd verhuurd aan RB Leipzig, zat er niet in, daar Mourinho toestemming gaf om de Turk opnieuw op huurbasis te laten gaan. Opvallend genoeg werd ook Kluivert aan L’OM gelinkt, maar hij blijft voorlopig in Rome.

Olympique Marseille heeft grote plannen voor komend seizoen. De Zuid-Franse club betaalde eerder 25 miljoen euro aan Flamengo voor de diensten van Gerson. De 24-jarige middenvelder speelde eerder voor AS Roma en Fiorentina. Voor een bedrag van drie miljoen euro werd Amerikaans international Konrad de la Fuente van Barcelona overgenomen. De Zuid-Fransen zijn echter nog lang niet klaar op de zomerse transfermarkt.

Olympique Marseille wil komende week ook doelman Pau López op huurbasis van AS Roma overnemen en verwacht ook een akkoord met Arsenal over Matteo Guendouzi. De middenvelder sloeg een voorstel van Benfica af omdat hij uitsluitend voor Olympique Marseille wil spelen. Met de Londenaren is men ook in gesprek over William Saliba. De verdediger kan alleen gehuurd worden zónder optie tot koop.

Bezig met laden …