voetbalzone

Olympique Marseille laat favoriet van Seedorf naar Brazilië vertrekken

Erik van Dam05 feb 2015, 14:51
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2015, 14:51
Advertentie

Het verblijf van Dória bij Olympique Marseille is geen succes geworden. Vorig jaar zomer haalde de Franse topclub de verdediger op bij Botafogo, waar hij een paar seizoenen stevig aan de weg had getimmerd. De Braziliaan aardde echter niet in Marseille en verlaat de Franse havenstad nu, zo heeft Olympique officieel bevestigd.

voetbalzone

Dória, voluit Matheus Dória Macedo, debuteerde in mei 2012 in het eerste van Botafogo. Al snel speelde hij zich in de basiself en werd hij een vaste teamgenoot van Clarence Seedorf, die zich een maand na zijn profdebuut bij de club voegde. Seedorf bleek onder de indruk van de jonge verdediger en overwoog serieus hem naar AC Milan te halen, nadat hij daar werd benoemd tot trainer.

Ook andere Europese clubs toonden interesse in Dória: Chelsea zag in hem ‘de nieuwe Thiago Silva’ en informeerde bij Botafogo. Uiteindelijk koos de verdediger echter voor Olympique Marseille, waar hij vorig jaar voor liefst vijf seizoenen tekende. Een half jaar later is hij een ervaring rijker, maar een illusie armer. Trainer Marcelo Bielsa liet hem tot nu toe nog geen minuut meedoen en Dória keert huiswaarts.

De enkelvoudig Braziliaans international gaat aan de slag bij São Paulo, allereerst op huurbasis. Mocht de Série A-club tevreden zijn over de stopper, dan kan men hem voor de vastgestelde som van twaalf miljoen euro definitief overnemen van Olympique Marseille. Bij l’OM lijkt Dória sowieso geen toekomst meer te hebben.

Bezig met laden …