voetbalzone

Olympique Marseille vergooit kans op vroege titel PSG met zege in Bretagne

Bart Kruyt27 apr 2013, 18:58
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2013, 18:58
Advertentie

Paris Saint-Germain zou dit weekeinde al kampioen kunnen worden, maar dan moest Olympique Marseille verliezen en PSG zondag zelf winnen van Évian Thonon-Gaillard. L’OM maakte zaterdag echter geen fout en verkleinde door een minimale zege bij Lorient (0-1) de achterstand op de koploper naar zes punten. De ploeg van Elie Baup is nu al acht duels ongeslagen en blijft in pole position liggen voor een direct plaatsbewijs voor de Champions League.

Plaats twee geeft recht op dat ticket en Olympique Lyon moet nu nog vijf punten goedmaken ten opzichte van Marseille. De Zuid-Fransen hadden het overigens verre van gemakkelijk op bezoek bij Lorient, dat pas de tweede thuisnederlaag van dit seizoen incasseerde. In de beginfase moest verdediger Lucas Mendes bijvoorbeeld een inzet van rechtsback Maxime Baca van de lijn halen om de 1-0 voor de ploeg uit Bretagne te voorkomen. Na een kwart wedstrijd kwam Marseille uiteindelijk op voorsprong in het Stade du Moustoir, want Mathieu Valbuena knalde een rebound tegen de touwen. Het duel lag hierna helemaal open.

Een treffer van Yann Jouffre werd vanwege buitenspel afgekeurd en de bezoekers kregen enkele goede mogelijkheden om de marge te verdubbelen. Middenmoter Lorient, dat de laatste twee duels had gewonnen, bleef hiernaast gevaarlijk op de counter. Het duel dutte vanaf het uur volledig in en de enige kans die er nog te noteren viel was voor Lorient, maar Maxime Barthelmé knalde in de slotfase op de lat. Marseille hield stand en won dus voor de twaalfde keer dit seizoen in de Ligue 1 met het kleinste verschil. Paris Saint-Germain kan zondag het verschil met de club uit de havenstad weer herstellen naar negen punten, maar het kampioenschap kan dus nog niet veilig gesteld worden.

Bezig met laden …