voetbalzone

Olympisch kampioen gaat in Rotterdam langs: ‘Een inspirerend verhaal’

Daniel Cabot Kerkdijk17 apr 2015, 09:20
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2015, 09:20
Advertentie
voetbalzone

Excelsior werd lange tijd niet als een degradatiekandidaat gezien, maar in de slotfase van het seizoen moet de club uit Rotterdam toch nog uitkijken. De ploeg van Marinus Dijkhuizen pakte slechts één punt uit de laatste vijf duels en zodoende komt de rode streep akelig dichtbij. De voorsprong op NAC Breda is geslonken tot drie maar punten.

Dijkhuizen erkent dat Excelsior in een dipje zit. “Het is vervelend dat ons dit juist in de eindfase van de competitie overkomt”, vertelt de oefenmeester via de officiële kanalen. “Maar we spelen heel aardig, moeten alleen soms zakelijker en meedogenlozer zijn. Er is nog geen reden tot paniek, want we hebben het nog steeds in eigen hand, maar we hebben wel nog punten nodig.” Excelsior speelt vrijdagavond vanaf 20.00 uit bij SC Cambuur.

Dijkhuizen nodigde deze week waterpolocoach Robin van Galen uit. Met Van Galen als coach wonnen de Nederlandse waterpolovrouwen in 2008 goud op de Olympische Spelen. Hij gaf een lezing over teamprocessen aan de voetballers. “Dat ging onder meer over de fases waar je als team doorheen gaat en dat je altijd naar je eigen taken moet blijven kijken. Hij liet daar onder meer beelden bij zien van de Olympische Spelen. Het was een heel goed en inspirerend verhaal op het juiste moment.”

Bezig met laden …