voetbalzone

Olympische droom Beckham komt dichterbij na nieuwe selectie Pearce

Matthijs van Laar19 apr 2012, 10:49
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2012, 10:49
Advertentie
/

David Beckham mag blijven hopen op deelname aan de Olympische Spelen. De 37-jarige routinier behoort tot een groep van tachtig man waaruit de bondscoach van Team Great Britain zal samenstellen. Uiteindelijk dient de keuzeheer zijn selectie in juli terug te brengen tot achttien spelers.

Pearce mag voor de Spelen in Londen drie dispensatiespelers oproepen. Naast Beckham komen ook Craig Bellamy (Liverpool), Joe Cole (Lille), Steven Fletcher (Wolverhampton Wanderers) en Gareth Bale (Tottenham Hotspur) in aanmerking. Al deze spelers nemen niet deel aan het EK, dat een maand eerder in Polen en Oekraïne wordt gehouden. Zodoende kunnen zij eerder hun rust pakken en deelnemen aan het grootste sportevenement ter wereld.

David Beckham geldt als een grote favoriet om hoe dan ook te worden geselecteerd. Niet alleen staan zijn kwaliteiten bij Pearce en de zijnen buiten kijf, ook kan hij met zijn mondiale bekendheid fungeren als een groot uithangbord voor de Olympische Spelen. Komende dinsdag wordt overigens geloot voor de groepsfase van het voetbaltoernooi. Groot-Brittannië is evenals Brazilië en Spanje aangewezen als groepshoofd.

Bezig met laden …