voetbalzone

‘Olympische droom Manchester City-aanvaller wekt woede Guardiola’

Robin Bruggeman03 jul 2016, 22:25
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2016, 22:25
Advertentie
/

Kelechi Iheanacho maakte vorig seizoen met veertien doelpunten in alle competities indruk bij Manchester City en de nieuwbakken hoofdtrainer Josep Guardiola heeft hoge verwachtingen van de negentienjarige Nigeriaan. De Spaanse coach wil de aanvaller dan ook aan het werk zien tijdens de voorbereiding, maar de Olympische Spelen dreigen roet in het eten te gooien. Iheanacho zou zijn land namelijk graag vertegenwoordigen in Rio de Janeiro, tot grote onvrede van de coach, zo weet de Daily Mail.

“Als ze me laten gaan, ga ik graag, maar er is nog geen beslissing genomen, dus ik weet het niet”, vertelt de aanvaller. “Het is niet aan mij om te beslissen of ik naar de Olympische Spelen ga. Ik weet niet wat mijn team en mijn land afgesproken hebben. Als je land wil dat je voor hen speelt moet je dat ook doen, maar de uiteindelijke beslissing ligt niet bij mij.”

Iheanacho hoopt volgend seizoen een basisplaats te veroveren en hoopt dat hij indruk kan maken op de nieuwe trainer: “Iedereen kent Pep en weet wat hij kan doen. Ik denk dat hij een geweldige trainer is en ik denk dat hij veel dingen toe kan voegen aan dit team. Ik heb hem nog niet ontmoet en we hebben ook nog niet gesproken. Ik denk dat we hem voor het eerst zullen ontmoeten bij de training. We hebben geweldige spelers en we hebben ook een paar geweldige aankopen gedaan. Ik moet extra hard mijn best doen, maar ik weet zeker dat ik een kans krijg.”

Bezig met laden …