voetbalzone

Olympische Spaanse ploeg streept speler weg na veto van Barcelona

Erik van Dam05 jul 2012, 16:45
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2012, 16:45
Advertentie
/

Barcelona geeft Thiago Alcántara geen toestemming om met Spanje deel te nemen aan de Olympische Spelen in Londen. Bondscoach Luis Milla maakte dinsdag de namen bekend van de 22 spelers die hij mee wilde nemen, maar door de naam van Thiago kan nu vast een streep. Barcelona wil hem niet laten gaan, omdat de Catalanen liever zien dat hun middenvelder eerst weer helemaal in orde komt, fysiek gezien.

Thiago, de zoon van de Braziliaanse legende Mazinho, speelde afgelopen seizoen 27 wedstrijden voor Barcelona in competitieverband. Een blessure aan zijn scheenbeen hield de middenvelder echter al afzijdig tijdens de laatste oefensessies van het seizoen. Barça vindt niet dat Thiago al voldoende hersteld is en staat hem derhalve niet af aan de Olympische selectie; Jordi Alba, Martín Montoya en Cristian Tello mogen wél mee.

“Resultaten van ons medisch onderzoek tonen aan dat de blessure nog niet voorbij is en dat de speler nog een aantal weken nodig heeft om te herstellen”, laat Barcelona weten in een verklaring. “Thiago Alcántara krijgt dus geen groen licht van de medische staf om mee te gaan naar de Olympische Spelen.” Door zijn kwetsuur moest Thiago ook al afhaken in de voorselectie van Vicente del Bosque voor het EK.

De Olympische selectie:

Doel: David de Gea (Manchester United), Diego Mariño (Villarreal), Joel (Atlético Madrid)

Verdediging: César Azpilicueta (Olympique Marseille), Alberto Botía (Sporting Gijón), Álvaro Domínguez (Borussia Mönchengladbach), Martín Montoya (Barcelona), Mikel San José (Athletic Bilbao), Iñigo Martínez (Real Sociedad), Jordi Alba (Barcelona)

Middenveld: Ander Herrera (Athletic Bilbao), Isco (Málaga), Koke (Atlético Madrid), Oriol Romeu (Chelsea), Iker Muniain (Athletic Bilbao), Juan Mata (Chelsea), Javi Martínez (Athletic Bilbao)

Aanval: Adrián López (Atlético Madrid), Rodrigo Moreno (Benfica), Cristian Tello (Barcelona) en Álvaro Vázquez (Espanyol).

Bezig met laden …