voetbalzone

‘Om de zoveel maanden zei hij: ‘ik heb een aanbieding van Real Madrid’’

Daniel Cabot Kerkdijk31 mei 2015, 07:11
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2015, 07:11
Advertentie

Voor Rafael Benítez komt binnenkort een droom uit, zo verzekert Jamie Carragher. Volgens de oud-verdediger is het hoofdtrainerschap van Real Madrid altijd al de ambitie van de vertrekkend trainer van Napoli geweest. De Spaanse topclub zal hoogstwaarschijnlijk vanaf maandag de aanstelling van de 55-jarige oefenmeester wereldkundig maken. De ex-jeugdtrainer van Real Madrid moet de voormalig selectie van Carlo Ancelotti een nieuwe impuls geven.

voetbalzone

Carragher leerde Benítez in hun gezamelijke periode bij Liverpool goed kennen. “Dit is de baan waar hij altijd van gedroomd heeft”, zo verzekert de oud-verdediger van the Reds. “Ik weet hoe veel dit voor hem betekent. Hij kwam op Melwood om de zoveel maanden naar me toe en zei: ‘Real Madrid heeft mij een aanbieding gedaan’.” Benítez werd echter nimmer in het Santiago Bernabéu aangesteld: de oefenmeester stond na zijn succesvolle periode op Anfield voor de selecties van Internazionale, Chelsea en Napoli.

Critici zijn van mening dat Benítez te defensief denkt om trainer van Real Madrid te kunnen zijn. “Daar ben ik het niet mee eens”, countert Carragher. “Hij houdt ervan om de juiste balans tussen verdedigen en aanvallen te vinden. En dat is, eigenlijk, wat alle trainers zouden moeten willen.” Volgens Carragher weten alle trainers van Real Madrid dat ze een houdbaarheidsdatum hebben. “Het is daarom voor Benítez belangrijk dat hij zoveel mogelijk prijzen wint, alvorens het onvermijdelijke gebeurt.”

Bezig met laden …