voetbalzone

‘Om met PSG bij de beste vier van Europa te zitten is me nogal een doel’

Peter Nusselder17 sep 2013, 12:29
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2013, 12:29
Advertentie

Laurent Blanc is dit seizoen bij Paris Saint-Germain de vervanger van de naar Real Madrid vertrokken Carlo Ancelotti, en de Franse oefenmeester weet dat het een hels karwei zal worden om zijn voorganger te verbeteren. Ancelotti leidde PSG naar de kwartfinale van de Champions League.

/

Prolongatie van het kampioenschap in de Ligue 1 is een voorname doelstelling van de titelhouder, maar ook in Europa aast de clubleiding op succes. Aan de vooravond van de eerste wedstrijd in de groepsfase van het miljoenenbal, dinsdag uit bij Olympiacos Piraeus, probeert Blanc de verwachtingen enigszins te temperen. “Het lijkt mij vrij ambitieus om het beter te doen dan vorig seizoen.”

“Toen bereikte PSG immers de kwartfinale”, vervolgt de oud-verdediger tijdens de persconferentie voor het duel in Griekenland. “Om bij de beste vier van Europa te zitten is me nogal een doelstelling”, vindt Blanc, die hoopt dat zijn elftal op tijd in vorm is. “We gaan voor een goed resultaat, zodat we goed van start gaan. We moeten alles stap voor stap bekijken, en de groepsfase is de eerste stap.”

Bezig met laden …