voetbalzone

Omaans international wordt voor miljoenen definitief collega van Stam

Daniel Cabot Kerkdijk04 jul 2011, 19:15
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2011, 19:15
Advertentie

Wigan Athletic heeft zich verzekerd van de diensten van doelman Ali Al-Habsi. De zeventigvoudig Omaans international was door Bolton Wanderers vorig seizoen al gestald in het DW Stadium en de keeper heeft maandag een vierjarig contract getekend bij the Latics. Met de transfer van de sluitpost is naar verluidt een bedrag van vier miljoen euro gemoeid.

/

Beide partijen hoopten al langer tot overeenstemming te komen, maar telkens kwam men niet tot elkaar. Al-Habsi doorliep uiteindelijk de medische keuring met verve en de vorig seizoen tot Speler van het Jaar gekozen sluitpost blijft derhalve langer aan bij de ploeg van manager Roberto Martínez. “We zijn opgetogen dat we het best mogelijke nieuws voor Wigan wat betreft het definitief vastleggen van Ali hebben kunnen bekendmaken”, aldus de coach via de officiële kanalen.

“Tijdens zijn verhuur hier heeft Al-Habsi een grote mate van professionaliteit laten zien en hij heeft enkele geweldige optredens gekend in de Premier League”, besluit de keuzeheer. De ex-keeper van onder meer het Noorse FK Lyn stond aanvankelijk nog twee seizoenen bij Bolton onder contract. “Ik ben enorm blij dat de club me de kans heeft gegeven om me te laten zien en nu wil ik dit terugbetalen”, aldus Al-Habsi, die bij Wigan ploeggenoot van Ronnie Stam wordt.

Bezig met laden …