Omhaal brengt Leicester weer wat dichter bij wonder

Bart Kruyt14 mrt 2016, 21:49
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2016, 21:49

Leicester City blijft op titelkoers. De koploper van de Premier League speelde maandagavond zeker niet overtuigend tegen degradatiekandidaat Newcastle United, maar wist met een doelpunt uit het enige schot tussen de palen (!) wel met 1-0 te winnen. Shinji Okazaki werd met een omhaal de matchwinner en zorgde ervoor dat Leicester nu weer vijf punten meer heeft dan achtervolger Tottenham Hotspur. Er zijn nog acht competitiewedstrijden te gaan.

/

Newcastle droop teleurgesteld af, maar had eigenlijk wel een punt verdiend. Rafael Benítez gaf bij zijn debuut op de bank van Newcastle een basisplaats aan Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum en de coach zag zijn ploeg al goed starten. Newcastle was in de beginfase de bovenliggende partij en kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans via Ayoze Pérez, die na goed werk van Wijnaldum echter net naast schoot. Even hierna had Jack Colback absoluut tussen de palen moeten schieten, maar ook zijn schot ging naast het doel van Kasper Schmeichel.

Ook de derde kans van de wedstrijd was voor Newcastle, via Moussa Sissoko, maar het was Leicester dat twintig minuten voor rust tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam. Bovendien had het doelpunt van Okazaki niet goedgekeurd mogen worden: aangever Jamie Vardy stond net buitenspel toen de pass op de spits verstuurd werd, maar de vlag bleef omlaag. Vardy won vervolgens het kopduel en kreeg de bal bij Okazaki, die scoorde met een acrobatische omhaal.

/

De vreugde was groot in het King Power Stadium en de toeschouwers zagen Mark Albrighton de marge bijna verdubbelen, maar zijn schot ging net naast. Hierna volgde een erg rommelige fase in de wedstrijd, waarin Leicester en Newcastle vooral enorm veel balverlies leden. In de rust kreeg Benítez de kans om zijn ploeg weer op scherp te zetten, maar Newcastle wist na rust niet zo sterk te beginnen als in de eerste helft. Na een klein kwartier kwamen the Magpies er nog wel gevaarlijk uit, maar de pass van de doorgebroken Sissoko op een ploeggenoot was dramatisch.

Leicester was gewaarschuwd, maar de thuisploeg was erg slordig en liet Newcastle onbedoeld komen. Een van richting veranderd schot van Pérez ging maar net naast en verder probeerden de bezoekers het met een paar voorzetten vanaf de flanken, maar die werden allemaal eenvoudig gepakt door Schmeichel. Benítez bracht twintig minuten voor tijd Siem de Jong nog in de ploeg, maar het mocht niet baten: De Jong kreeg nog wel een aardige schietkans, maar wist de bal niet goed te raken. Leicester hield stand en is weer wat dichter bij een uniek kampioenschap.