voetbalzone

Omniworld hoopt op uitstel van Topklasse

08 okt 2009, 15:18
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2009, 15:18
Advertentie
In de onderste regionen van de Jupiler League wordt met angst uitgekeken naar het einde van het seizoen. Voor het eerst dit seizoen degraderen er twee clubs uit de eerste divisie, naar de nog op te richten Topklasse. Bij de laagvliegers is echter nog veel onduidelijkheid. FC Omniworld spreekt de hoop uit dat de KNVB de degradatieregeling in de eerste divisie nog een jaar uitstelt.

“Het is niet eerlijk tegenover de clubs als je niemand laat promoveren. Het zou logisch zijn als het wordt uitgesteld”, zegt algemeen directeur Rien Timmer in De Telegraaf. De kans dat dit gebeurt is echter erg klein. De KNVB bevestigt dat er nog aan een aantal zaken wordt gewerkt, maar dat de basis duidelijk is. Er komen twee Topklassen, één voor zaterdag- en één voor zondagvoetbal. Bovendien hoort degradatie volgens de voetbalbond bij topsport.

Timmer heeft echter nog voldoende vragen. “Hoe moet dat bijvoorbeeld met de spelerscontracten?”, vraagt de directeur van de nummer achttien van de Jupiler League. Fortuna, dat deze zomer nog zonder licentie zat en nu op plaats zeventien staat, maakt zich zorgen om het stadion. Bestuurslid Sjra Philippen: “Ik weet echt niet waar we moeten gaan spelen. In de Topklasse is veel te weinig geld om in een stadion te voetballen. In Sittard vind ik niet zo snel een veld waar we dan op kunnen spelen.”

Edwin Huybers, algemeen directeur van nummer negentien FC Eindhoven, wil nog niet doemdenken. “Als club schuif je dat soort dingen voor je uit”, aldus Edwin Huybers. “Maar een degradatie zou financieel en organisatorisch grote problemen opleveren. Als club moet je de overstap maken van het bedrijfsleven naar het verenigingsleven.”
Bezig met laden …