voetbalzone

'Omstreden ex-PSV’er verruilt Oekraïne spoedig voor Internacional'

Daniel Cabot Kerkdijk20 jul 2011, 07:45
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2011, 07:45
Advertentie

Alcides Eduardo Mendes de Araújo Alves, kortweg Alcides, keert terug naar Brazilië. De verdediger heeft het verbruid bij Dnipro Dnipropetrovsk, waar hij sinds de zomer van 2008 speelde. De mandekker kwam in drie seizoenen tijd tot slechts zeventien competitiewedstrijden en de balorige Alcides is dicht bij een transfer naar Internacional de Porto Alegre, zo melden Braziliaanse media.

De 26-jarige stopper zorgde in Oekraïne constant voor problemen en derhalve kwam hij zowel onder Vladimir Bessonov als Juande Ramos nooit veel aan spelen toe. Alcides liet zich in zijn tijd bij de Dnepryani doorgaans slecht uit over zijn broodheer en in januari 2010 meldde hij zich niet in Turkije toen Dnipro er een trainingskamp belegde. De Braziliaanse voetbalbond (CBF) werd ingelicht en na enige tijd dook de opstandige Alcides weer op.

Alcides lag wegens ‘mentaliteitsproblemen’ constant overhoop met de directie van de nummer vier van het afgelopen seizoen en de éénvoudig international keert nu dus terug naar zijn vaderland. In de winter van 2007 kwam Alcides op huurbasis van Chelsea naar PSV, maar ook in de Eredivisie wist hij nooit echt uit te blinken. Eerder speelde hij voor Vitória, Schalke 04 en Benfica. Internacional de Porto Alegre is tevens dicht bij de komst van Jô van Manchester City.

Bezig met laden …