voetbalzone

Omstreden ex-scheidsrechter pleit schuldig aan drugssmokkel

Bart Kruyt14 jan 2011, 09:45
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2011, 09:45
Advertentie

Byron Moreno verdwijnt naar alle waarschijnlijkheid voor vijf jaar achter slot en grendel. De voormalig arbiter uit Ecuador werd in september opgepakt, toen hij zes kilo cocaïne in zijn onderbroek Amerika in wilde smokkelen. De 41-jarige Moreno heeft vrijdag schuldig gepleit en gaat een langdurige gevangenisstraf tegemoet, zo melden Zuid-Amerikaanse media.

Moreno was in zijn actieve loopbaan niet zomaar een arbiter. Op het WK van 2002 leidde hij het duel tussen Zuid-Korea en Italië. De organisator won het duel in verlenging mede dankzij een omstreden strafschop. Francesco Totti kreeg een rode kaart omdat hij een overtreding simuleerde.

Datzelfde jaar kwam hij weer negatief in het nieuws en werd hij twintig duels geschorst voor zijn optreden in het duel tussen LDU Quito en Barcelona Sporting. De laatstgenoemde club stond met 3-2 voor, maar in de verlenging van dertien minuten (!) slaagde LDU Quito erin de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na de laatste goal van de hoofdstedelingen floot Moreno direct af.

Bezig met laden …