voetbalzone

Onaangename verrassing voor Lens: ‘Ik wist niet dat die regel bestond’

Peter Nusselder14 aug 2013, 09:15
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2013, 09:15
Advertentie

Jeremain Lens was bij PSV gewend om iedere wedstrijd in de basis te starten en maakte doorgaans ook de negentig minuten vol, maar bij zijn nieuwe club Dynamo Kiev is het even wennen voor de aanvaller van het Nederlands elftal. De reden daarvan is onder meer een regel die Lens niet kende.

/

In de Oekraïense competitie schrijft een buitenlandersregel voor dat er tijdens een duel niet meer dan zeven spelers uit het buitenland opgesteld mogen worden. Aangezien er dertien spelers van buiten Oekraïne tot de selectie van Dynamo behoren heeft dit ook gevolgen voor Lens, die onaangenaam verrast is: “Ik wist niet dat die regel bestond”, geeft de Oranje-international toe in gesprek met Sp!ts.

Pas toen Lens zich bij zijn werkgever in Kiev gemeld had ondervond hij dat de regel bestond. “Als ik er eerder vanaf had geweten, zou ik er over hebben gesproken met de trainer of de directeur van de club.” De aanvaller weet dat de concurrentie groot is bij Dynamo, maar verscheen tot nu toe drie keer aan de aftrap en viel twee keer in. “Het is aan mij of ik wekelijks bij het groepje van zeven hoor en elke week mag starten.”

Bezig met laden …