voetbalzone

Onana: ‘Ajax staat eerste, Bayern München zal ons met respect benaderen’

Daniel Cabot Kerkdijk30 sep 2018, 07:00
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2018, 07:00
Advertentie

André Onana vertolkte met een paar knappe reddingen de hoofdrol bij Ajax in de gewonnen uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-2). Dankzij doelpunten van Kasper Dolberg en Hakim Ziyech nam de ploeg van trainer Erik ten Hag de punten mee uit Limburg, maar Onana had daar ook een belangrijk aandeel in. Kort voor de 0-2 van Ziyech had de Kameroens international met twee reflexen de gelijkmaker van Fortuna voorkomen.

“Dat was wat ik normaal ook doe. Ik train ervoor en vandaag zat het zeker mee. Het was belangrijk voor het team en dat is het”, bleef Onana in gesprek met De Telegraaf bescheiden over zijn rol in Limburg. “Het is ook belangrijk dat ik de nul heb gehouden en nu moeten we weer vooruitkijken.” De eerstvolgende wedstrijd van Ajax is tegen Bayern München, in het kader van de groepsfase van de Champions League.

“Dat is een grote wedstrijd, zeker omdat we eerste staan in de groep. Dus ze zullen ons met respect benaderen haha”, knipoogde Onana. “Maar lastig zal het zeker worden. We zijn Ajax. We gaan er alles aan doen om daar een goed resultaat te halen.” De doelman verwacht dat Bayern flink druk gaat zetten tegen het team van Erik ten Hag. “Ze hebben veel ervaring en ze kennen de competitie goed. Het is niet makkelijk om in de Allianz Arena te spelen.”

“Maar er liggen kansen, zelfs om te winnen”, verzekerde Onana. Ajax won het eerste groepsduel in de Champions League met 3-0 van AEK Athene. Bayern, dat vrijdagavond met 2-0 van Hertha BSC verloor, was tegelijkertijd met 0-2 te sterk voor Benfica. De Portugezen spelen dinsdagavond bij AEK.

Bezig met laden …