voetbalzone

Onana: ‘Dat is het enige probleem waar Cillessen bij Barcelona op stuit’

Daniel Cabot Kerkdijk12 sep 2016, 21:48
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2016, 21:48
Advertentie

Jasper Cillessen maakte afgelopen weekeinde zijn debuut voor Barcelona. Het thuisduel met Deportivo Alavés ging echter verloren: 1-2. Ofschoon de van Ajax gekochte doelman de tegengoals niet kon worden aangerekend, is het geen lekker begin voor de Oranje-international. André Onana stelt de fans van Barcelona gerust.

/

"De supporters van Barcelona hoeven zich geen zorgen te maken", zo verzekert Onana, voormalig doelman van Barcelona, in gesprek met Sport. "Cillessen is in mentaal opzicht heel sterk. De nederlaag tast zijn zelfvertrouwen niet aan. Jasper is eraan gewend om belangrijke wedstrijden te keepen, zowel met Ajax als met het nationale elftal. In grote wedstrijden laat hij zich zien. Deze nederlaag zal hem niet beïnvloeden."

Onana noemt in gesprek met de Catalaanse sportkrant de kwaliteiten van Cillessen, die dinsdagavond tegen Celtic mogelijk opnieuw onder de lat staat. "Een geweldig persoon, een briljante professional. Als keeper is hij heel kalm, hij maakt zich niet gauw ergens druk om. Hij wordt nooit nerveus en dat is cruciaal voor een doelman van Barcelona. Het enige probleem waar hij bij Barcelona op stuit, is de aanwezigheid van een fenomeen als Marc-André ter Stegen."

Bezig met laden …