voetbalzone

Onana waarschuwde Cillessen: ‘Ter Stegen binnen twee jaar de beste’

Yanick Vos01 sep 2016, 10:20
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2016, 10:20
Advertentie

Jasper Cillessen maakte deze zomer zijn droomtransfer van Ajax naar Barcelona. André Onana bewandelde in 2015 juist de omgekeerde weg. De twintigjarige keeper uit Kameroen vertelde de Nederlands international dat hem een zware concurrentiestrijd staat te wachten.

/

Barcelona betaalde dertien miljoen euro voor Cillessen, die in Camp Nou de opvolger is van de naar Manchester City vertrokken Claudio Bravo. “Ik ben niet verrast dat Jasper voor Barcelona heeft getekend, want hij is een geweldige doelman”, zegt Onana in gesprek met La Graderia. “Ik heb het geluk gehad dat ik anderhalf jaar met hem heb mogen trainen. Hij is goed genoeg voor Barça. Hij is goed met de bal aan de voet, straalt veel zelfvertrouwen uit en is een uitstekende doelman.”

Onana verwacht dat Cillessen het niet makkelijk gaat krijgen in Barcelona met een concurrent als Marc-André ter Stegen. “Ter Stegen en Cillessen zijn twee geweldige keepers, ze hebben een vergelijkbare speelstijl. Ze zijn allebei goed met de bal aan de voet, maar Ter Stegen heeft meer lef. Over een jaar of twee is Ter Stegen de beste keeper ter wereld. Met hem in het doel staat er een extra veldspeler binnen de lijnen”, aldus Onana, die hoopt dat Cillessen gaat slagen. “De tijd zal het leren.”

Bezig met laden …