voetbalzone

Onbegrip bij Ricksen: ‘Ik ga dood, maar mijn ex wil al mijn geld’

Peter Nusselder19 mei 2014, 08:52
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2014, 08:52
Advertentie

Terwijl Fernando Ricksen ernstig ziek is, moet hij maandag in Alkmaar voor de rechter verschijnen. Er is een kort geding aangespannen door Graciela, de ex van de voormalig voetballer. Zij hoopt inzicht te krijgen in de financiële situatie van Ricksen, die lijdt aan de ongeneeslijke spier- en zenuwziekte ALS.

voetbalzone

Volgens de advocaat van de oud-middenvelder, die zijn carrière begon en eindige bij Fortuna Sittard en tussendoor ook uitkwam voor AZ, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg en het Nederlands elftal, heeft Ricksen de afgelopen jaren al 1,3 miljoen euro betaald aan zijn vroegere echtgenote. Ze zou nu echter ook willen meedelen in de opbrengsten van de biografie die over Ricksen verscheen.

In het boek ‘Vechtlust’ werd niet alleen de loopbaan van Ricksen beschreven, maar ook de avonturen die hij buiten het voetbalveld beleefde en de spierziekte waaraan hij lijdt kwamen aan bod. Dat zijn ex-vrouw opnieuw geld wil zien leidt tot onbegrip bij Ricksen. “Ik ga dood, maar mijn ex wil al mijn geld”, tekent het Algemeen Dagblad maandag op uit de mond van de twaalfvoudig Oranje-international.

Bezig met laden …