voetbalzone

Onbegrip over Bosz-lobby: ‘Dezelfde mensen schreeuwden om Schreuder’

Wessel Antes10 apr 2023, 15:45
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2023, 15:45
Advertentie

Willem van Hanegem begrijpt niet waarom veel mensen roepen dat Peter Bosz de nieuwe trainer van Ajax moet worden, blijkt uit zijn column in het Algemeen Dagblad. De Kromme is van mening dat de clubloze trainer afgelopen week wel erg vaak op televisie was ‘om te vertellen dat Ajax nog niet heeft gebeld’. Van Hanegem vindt het niet vreemd dat Ajax de tijd neemt om een beslissing te nemen over een nieuwe oefenmeester. “Dat Bosz zelf dolgraag wil, betekent toch niet dat hij daar volgende dag aan tafel moet zitten om over een contract te praten, toch?"

Van Hanegem heeft zich gestoord aan de televisieoptredens van Bosz, zo valt te lezen in de krant. “Zou Peter Bosz deze week nog ergens aanschuiven om te vertellen dat Ajax nog niet heeft gebeld? Met allemaal verontwaardigde mensen aan die tafels die het ook volkomen onbegrijpelijk vinden dat Edwin van der Sar nog geen contact heeft gelegd.” Van Hanegem lijkt zich daarnaast af te vragen of Bosz momenteel wel geschikt is voor de functie. “Bosz is dé juiste man, hoor ik dan. Dat zijn trouwens dezelfde mensen die een jaar geleden schreeuwden dat Alfred Schreuder moest worden aangesteld in Amsterdam.”

Dat men zegt dat Bosz zo snel mogelijk aangesteld moet worden, vindt Van Hanegem onzin. “Bosz wil heel erg graag met Ajax praten, maar volgens mij staat het die club vrij om te kijken wie ze daadwerkelijk als trainer willen hebben. Dat Bosz zelf dolgraag wil, betekent toch niet dat hij daar volgende dag aan tafel moet zitten om over een contract te praten, toch?” De 59-jarige Apeldoorner zit sinds oktober zonder club na zijn ontslag bij Olympique Lyon. In Rondo gaf hij vorige week aan zeker met Ajax in gesprek te gaan wanneer de club belt.

“Het is wel een lekker moment om in Ajax te stappen natuurlijk”, concludeert Van Hanegem, die niet onder de indruk is van de Amsterdammers. “Het ging heel weinig over het niveau van de halve finale van de beker omdat er iemand was die het slim vond om een aansteker op het hoofd van Davy Klaassen te gooien. Dus ging het vooral daar over. Ajax won, maar dat voortdurende tijdrekken, al die lange ballen, ze hebben weleens beter gespeeld in Amsterdam. Het is echt behelpen.”

Bezig met laden …