voetbalzone

‘Onbehoorlijk gedrag’ kost Antic vier duels en tienduizend euro boete

Erik van Dam07 jul 2010, 20:37
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2010, 20:37
Advertentie

De FIFA heeft Servisch bondscoach Radomir Antic geschorst voor ‘onbehoorlijk gedrag’ na afloop van het WK-duel met Australië. De bond heeft Antic, die met de Serven in de groepsfase van het WK sneuvelde, naast een uitsluiting van vier wedstrijden een boete opgelegd van ongeveer tienduizend euro. Er is niet bekendgemaakt waarom de oefenmeester de straf heeft gekregen.

/

Mogelijk volgt de schorsing op de forse kritiek die Antic uitte op de arbitrage in het duel met Australië (2-1 verlies). Leidsman Jorge Larrionda weigerde een strafschop toe te kennen aan de Serven, waardoor dé kans op de broodnodige gelijkmaker de mist in ging. “De scheidsrechter had een offday als het gaat om de beslissingen voor Servië”, mopperde de keuzeheer direct na afloop van de wedstrijd.

De keuzeheer liet eerder weten aan te zullen blijven als bondscoach van Servië. Antic vroeg na de uitschakeling enkele dagen bedenktijd om zich te beraden op zijn toekomst als bondscoach, maar heeft inmiddels laten weten zich op te willen maken voor de strijd om een ticket voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne.

Bezig met laden …