voetbalzone

‘Onbewuste’ actie Pedersen leidt tot veel ophef in Britse media

Daniel Cabot Kerkdijk22 nov 2011, 10:40
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2011, 10:40
Advertentie

Afgelopen weekend keken de supporters van Wigan Athletic wel heel raar op, toen zij zagen dat het doelpunt van Morten Gamst Pedersen werd goedgekeurd. De middenvelder van Blackburn Rovers nam zelf de hoekschop door in één keer richting het doel af te stormen, zonder dat de bal daarvoor ook maar werd aangeraakt door een medespeler. Het leidde tot een veelbesproken doelpunt.

Pedersen laat dinsdag weten niet te hebben gezien dat de bal niet werd aangeraakt door Aiyegbeni Yakubu bij het nemen van de corner. Daardoor dacht Pedersen in één keer door te kunnen gaan en leidde dit uiteindelijk tot tweede treffer van het duel, gemaakt door Junior Hoilett. “Ik dacht dat Yakubu de bal al had geraakt”, zo laat de dertigjarige Scandinaviër weten in de Britse media

Het doelpunt werd uiteindelijk goedgekeurd en die beslissing werd vervolgens breed uitgemeten in de nationale media. “Nu weet ik pas dat Yakubu de bal nooit geraakt heeft, maar op dat moment was ik er niet van op de hoogte en de scheidsrechter ook niet. Verder liet ook de grensrechter niets weten en daarom dacht ik dat alles prima in orde was.” Het duel eindigde mede door deze treffer uiteindelijk in 3-3.

Bekijk hier het doelpunt van Morten Gamst Pedersen na 00:42.

Bezig met laden …