voetbalzone

'Ondanks eerdere successen barst de Spaanse selectie nog van de ambitie'

Bart Kruyt18 jun 2012, 23:45
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2012, 23:45
Advertentie

Overtuigend was het zeker niet wat Spanje liet zien tegen Kroatië, maar de ploeg van Vicente Del Bosque won wel (0-1) en plaatste zich daardoor als winnaar van Groep C voor de kwartfinales. De titelhouder stuit in de volgende ronde op Frankrijk, Engeland of Oekraïne en blijft dus hopen op een nieuwe Europese titel. "Ondanks eerdere successen barst onze selectie nog van de ambitie", zegt Jesus Navas, maker van het winnende doelpunt tegen de Kroaten.

/

Vicente Del Bosque weet dat Spanje wel beter moet gaan voetballen. "Ik vond dat we erg gespannen speelden", zei de bondscoach. "Kroatië zakte in en liet ons voetballen. Doordat er te weinig diepte in ons spel zat, hadden we het behoorlijk lastig met ze. Ik heb aanvallend gewisseld in een poging onszelf een beetje lucht te verschaffen. Dat is gelukt. Of we nu tegen de Fransen, Engelsen of Oekraïners spelen maakt me niet uit. Daar hebben we nog niet over nagedacht. We hebben ons geplaatst, dat is het voornaamste."

Naast Spanje gaat ook Italië verder naar de volgende ronde. "Ik ben ontzettend gelukkig", reageerde Cesare Prandelli na de 2-0 overwinning van zijn ploeg op Ierland. "We kunnen alles bereiken wat we willen, zolang we maar met ons hart spelen. We wilden deze overwinning absoluut binnenslepen en ik denk dat we verdiend doorgaan naar de volgende ronde. In de kwartfinale moeten we dezelfde offers brengen en weer honderd procent geven voor een goed resultaat."

Bezig met laden …