Ondanks spelen tegen tien man is Rajevac tevreden met een punt

Robert Smid19 jun 2010, 20:54
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2010, 20:54

Ghana had een levensgrote kans om zaterdag op zes punten uit twee wedstrijden uit te komen in de groepsfase van het WK. De Afrikanen speelden tegen Australië zeventig minuten lang met een man meer, maar kon die niet goed genoeg benutten. Sterker nog: de opponent kreeg genoeg kansen om met tien man de wedstrijd alsnog te winnen.

Het bleef uiteindelijk toch bij 1-1, waardoor zowel Ghana als Australië het met één punt moest doen. Milovan Rajevac, bondscoach van de Black Stars, was uiteindelijk tevreden over de prestaties van zijn ploeg. “Het resultaat is op zich prima, aangezien we nu vier punten uit twee wedstrijden hebben”, aldus de oefenmeester op de officiële website van FIFA. “We moeten maar zien hoe het gaat tegen Duitsland.”

Ghana begon zwak en stond na een minuut of tien achter, toen AZ’er Brett Holman wist te scoren. Een rode kaart voor Harry Kewell tien minuten later betekende echter dat de manschappen van Pim Verbeek een man minder hadden. “Na dat tegendoelpunt begonnen we echt te knokken” , zo stelt Rajevac. “We hebben er alles aan gedaan om een tweede doelpunt te maken, maar dat lukte niet. Dat ligt ook aan Australië. Zij speelden goed."