voetbalzone

Onderhoud tussen Pérez en management van Bale versterkt geruchten

Daniel Cabot Kerkdijk21 mei 2015, 09:10
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2015, 09:10
Advertentie

Jonathan Barnett heeft woensdag in een onderhoud met Florentino Pérez gevraagd naar de toekomstplannen van Real Madrid met Gareth Bale, zo meldt AS donderdag. De topclub erkent aan het dagblad dat er een onderhoud heeft plaatsgevonden tussen de zaakwaarnemer en de voorzitter, maar dat het slechts om een analyse van het aflopende seizoen ging. Volgens AS vliegt Barnett echter alleen naar Madrid als het om belangrijke zaken gaat.

voetbalzone

Barnett werd in Madrid vergezeld door zijn zoon en David Mannaseh, die eveneens werkzaam zijn voor de Stellar Group. De belangenbehartiger van Bale wil snel een antwoord van Pérez. Hij heeft het vermoeden dat de Welsh international achter de schermen op de transferlijst is geplaatst. Als dat inderdaad zo is, wil hij zo snel mogelijk la operación salida in gang zetten: het zomerse vertrek van Bale uit het Santiago Bernabéu.

Barnett uitte eerder deze maand al zijn ongenoegen over de manier waarop de spelers van Real Madrid met Bale omspringen. Zo zou zijn cliënt maar weinig worden aangespeeld; uitspraken die trainer Carlo Ancelotti openlijk afkeurde. Bale speelde tot dusver 48 officiële wedstrijden dit seizoen (4.031 minuten); daarin was hij goed voor zeventien doelpunten en twaalf assists. Vorig seizoen was hij met 22 doelpunten en 19 assists belangrijker en speelde hij minder: 3.327 minuten (44 officiële duels). De supporters zullen zijn doelpunten van vorig seizoen sneller herinneren: zo scoorde hij in de finales van de Copa del Rey en Champions League.

Manchester United is een van de clubs die de ontwikkelingen rondom Bale in de gaten houdt. De club van Louis van Gaal zou tot liefst 120 miljoen euro voor de ex-speler van Southampton en Tottenham Hotspur willen gaan. Niet onbelangrijk: de clubs zijn achter de schermen ook in contact over een eventuele overgang van David de Gea. Pérez wil Bale liever niet kwijt: hij beschouwt de Welshman als een van de beste spelers ter wereld. De voorzitter weet echter ook dat hij de inkomsten uit de verkoop van Bale goed kan gebruiken voor het aantrekken van nieuwe spelers. AS schrijft donderdag ook dat Ryan Giggs, de rechterhand van Louis van Gaal op Old Trafford, al geruime tijd op zijn landgenoot aan het inpraten is. De oud-aanvaller wil Bale ervan overtuigen dat Old Trafford the place to be is.

Bezig met laden …