voetbalzone

Onderzoek naar matchfixing in tweede WK-groepsduel van Kameroen

Daniel Cabot Kerkdijk01 jul 2014, 00:45
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2014, 00:45
Advertentie

De Kameroense voetbalbond (Fécafoot) is een onderzoek gestart naar mogelijke matchfixing van het nationale elftal op het WK in Brazilië. Het gaat om de tweede groepswedstrijd van de Ontembare Leeuwen op het mondiale toernooi, de 0-4 nederlaag tegen Kroatië.

voetbalzone

“Fécafoot heeft zijn ethische commissie gevraagd een onderzoek te starten na de beschuldigingen van fraude die er zijn wat betreft de groepswedstrijd van Kameroen tegen Kroatië”, zo luidt het statement van de Kameroense voetbalbond. Het Duitse magazine Der Spiegel verzekerde dat er sprake is van ‘zeven rotte appels’ in de selectie van Kameroen en dat er enorm veel geld is ingezet op een zware nederlaag van Kameroen én een rode kaart in de eerste helft.

Kameroen verloor zogezegd met 0-4 en Alexandre Song pakte inderdaad een rode kaart vóór het rustsignaal. De middenvelder zette tijdens een sprintduel met Mario Mandzukic plotseling zijn elleboog in de rug van de aanvaller. In de slotfase van de wedstrijd was er zelfs nog een opstootje tussen Benoit Assou-Ekotto en Benjamin Moukandjo. Laatstgenoemde kreeg een lichte kopstoot van zijn ploeg- en landgenoot.

Bezig met laden …