voetbalzone

'Oneerlijk dat Luiz eruit wordt gepikt, hele team draagt verantwoordelijkheid'

Bart Kruyt09 jul 2014, 15:22
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2014, 15:22
Advertentie

David Luiz is sinds zijn transfer naar Paris Saint-Germain de duurste verdediger aller tijden, maar liet dinsdagavond niet bepaald zien waarom de Fransen zoveel geld voor hem wilden neertellen. Luiz liep tegen Duitsland als een kip zonder kop over het veld, liet een aantal keer zijn tegenstander lopen, won nauwelijks duels en was niet zuiver in de passing. De media zijn kritisch op Luiz, maar José Mourinho vindt het niet eerlijk dat er nu vooral naar de krullenbol wordt gewezen.

voetbalzone

Volgens Mourinho is het niet eerlijk dat de kranten er een speler uit pikken, omdat het hele Braziliaanse team in zijn ogen slecht speelde. "David maakte fouten, ja. Maar ook Dante maakte fouten, en Marcelo en Fernandinho en alle andere spelers. Het hele elftal draagt verantwoordelijkheid voor de nederlaag", stelt Mourinho, die vorig seizoen bij Chelsea samenwerkte met Luiz. "Iedereen van de Braziliaanse ploeg zou nu in zijn positie kunnen staan."

"Ik denk dat iedereen wel met de Brazilianen te doen heeft, want dit is een historische nederlaag", vervolgt Mourinho. "Het is een moment dat altijd herinnerd zal worden, net als de nederlaag in de WK-finale van 1950 tegen Uruguay. Ik heb een zoon van veertien en ook hij weet van die nederlaag. Over vijftig jaar zullen kinderen in Brazilië weten dat de nationale ploeg in de halve finale van het WK van 2014 met 1-7 heeft verloren van Duitsland. Uit een professioneel oogpunt vind ik dit hartverscheurend en ik heb met Brazilië te doen."

Bezig met laden …