voetbalzone

Onenigheid na aanslagen zorgt voor einde interlandloopbaan Mbokani

Thijs Post05 apr 2016, 16:00
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2016, 16:00
Advertentie

Dieumerci Mbokani heeft besloten niet meer uit te komen voor de nationale ploeg van DR Congo. De aanvaller van Norwich City was op het Brusselse vliegveld Zaventem, op de dag van de aanslagen, om af te reizen naar de nationale ploeg. Mbokani was echter zo geschrokken van de gebeurtenissen, dat hij aan Norwich City vroeg of hij in Brussel bij zijn familie mocht blijven. De bond van Congo was er minder blij mee.

/

Bondsvoorzitter Constant Omari vond dat Mbokani geen geldige reden had om niet naar Congo af te reizen. “Moet het leven stilstaan door een aanslag in Brussel?”, vroeg Omari zich af volgens Congo FM. Mbokani zelf is verbijsterd door de uitspraken van Omari.

“Na de aanslagen belde ik naar de coördinator van het nationale team om te laten weten dat ik niet in Kinshasha wist te komen. Hij zei dat hij me de volgende dag zou bellen, maar dat deed hij niet. Ik hoorde zelfs niemand van de bond: geen bondscoach, geen coördinator én geen Omari. Steunbetuigingen heb ik nooit gehad. De manier waarop men met mij omging, is oneerlijk. Daarom beslis ik om te stoppen als international van Congo.”

Bezig met laden …