voetbalzone

Onervaren trainer moet Ingolstadt behoeden voor degradatie uit Bundesliga

Yanick Vos12 nov 2016, 13:40
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2016, 13:40
Advertentie
/

FC Ingolstadt 04 heeft met Maik Walpurgis een nieuwe trainer gevonden. De 43-jarige coach is de opvolger van de ontslagen Markus Kauczinski. Laatstgenoemde werd vorig weekend ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. De 0-2 nederlaag tegen FC Augsburg was de druppel die de emmer deed overlopen.

Ingolstadt maakte de komst van Walpurgis zaterdag bekend. Hij zat sinds zijn vertrek bij VfL Osnabrück in 2015 zonder club. De trainer heeft getekend tot de zomer van 2018. Onder zijn leiding moet Ingolstadt, momenteel met twee punten uit tien wedstrijden op de zeventiende plaats, de weg naar boven zien te vinden. Met een minder goed doelsaldo maar evenveel punten, presteert alleen Hamburger SV slechter dan Ingolstad dit seizoen.

"Kunnen werken in de Bundesliga is altijd mijn doel geweest. Vandaag is dus een grote dag voor mij", zegt Walpurgis op de website van zijn nieuwe werkgever. "Dit is een schitterende uitdaging en ik ben er zeker van dat wij in de Bundesliga kunnen blijven." Eerder was Walpurgis trainer bij Sportfreunde Lotte, uitkomend in de 3. Liga.

Bezig met laden …